Ma korán keltem, ezért úgy gondoltam meglepem magam egy energia-dús, ínycsiklandó matcha turmixal, ami 5 perc alatt kész! Induljon jól a reggel. Mire lesz szükséged hozzá? – 1 nagy pohár kókusztej (de sima tejjel is tökéletes) – 1 nagy banán – 2/3-ad teáskanál Samurai Matcha – 1 tk xilit vagy cukor – 1 tk kakaó […]
Miért jobb a Matcha mint a hagyományos zöld teák?
A Matchán kívül az összes japán teáról (Gyokuro, Sencha, Genmaicha és Houjicha) elmondható, hogy a tea lehető legtöbb, előnyös alkotóelemeinek kinyeréséhez és elfogyasztásához háromszor le kell főzni a leveleket. Úgy tartják, hogy az értékes tápanyagok 30-40%-a vonódik ki a vízbe a tea háromszori lefőzése után. A Matcha porrá őrlése révén, és mivel teljesen feloldjuk a […]
Csapvízből tea főzése – Hogyan távolítsuk el a klórt?
To enjoy the excellent flavor of Japanese tea, water is an important factor. If you brew tea by chlorinated tap water and the chlorine smell affects the tea flavor, you will be able to resolve the problem quite easily. You can almost fully remove the chlorine smell of tap water by either of following two […]
Matcha tea elkészítése
A magas minőségű matcha tea nagyon finom porrá van őrölve, így elkészítésekor gazdag hab képződik a tetején. A legjobb íz elérése érdekében, és hogy elkerüljük a csomókat, ajánlott a Matcha port átszitálni (vagy alapból egy szitás tetejű tartóban használni) mielőtt nekilátunk a keresésnek. Ez fontos alaplépés. Két lehetőség áll elöttünk a Matcha elkészítésekor: USUCHA (mindennapos […]
Matcha történelme
A Matcha eredete A buddhista Eisai a XII. században népszerűsítette azt az elképzelést, miszerint a jó egészség érdekében érdemes teát fogyasztani. Abban az időben a teát mint értékes gyógyszert tartották számon, és az íze valószínűleg nagyon keserű volt. Sokkal később vált a tea igazán ízletessé. Az Eisai által népszerűsített tea durva porrá vagy apró darabokká […]