Matcha csokoládés shake recept reggelire!

Ma korán keltem, ezért úgy gondoltam meglepem magam egy energia-dús, ínycsiklandó matcha turmixal, ami 5 perc alatt kész! Induljon jól a reggel. Mire lesz szükséged hozzá? – 1 nagy pohár kókusztej (de sima tejjel is tökéletes) – 1 nagy banán – 2/3-ad teáskanál Samurai Matcha – 1 tk xilit vagy cukor – 1 tk kakaó […]

Tovább olvasok

Miért jobb a Matcha mint a hagyományos zöld teák?

A Matchán kívül az összes japán teáról (Gyokuro, Sencha, Genmaicha és Houjicha) elmondható, hogy a tea lehető legtöbb, előnyös alkotóelemeinek kinyeréséhez és elfogyasztásához háromszor le kell főzni a leveleket. Úgy tartják, hogy az értékes tápanyagok 30-40%-a vonódik ki a vízbe a tea háromszori lefőzése után. A Matcha porrá őrlése révén, és mivel teljesen feloldjuk a […]

Tovább olvasok

Matcha tea elkészítése

A magas minőségű matcha tea nagyon finom porrá van őrölve, így elkészítésekor gazdag hab képződik a tetején. A legjobb íz elérése érdekében, és hogy elkerüljük a csomókat, ajánlott a Matcha port átszitálni (vagy alapból egy szitás tetejű tartóban használni) mielőtt nekilátunk a keresésnek. Ez fontos alaplépés. Két lehetőség áll elöttünk a Matcha elkészítésekor: USUCHA (mindennapos […]

Tovább olvasok

Matcha történelme

A Matcha eredete A buddhista Eisai a XII. században népszerűsítette azt az elképzelést, miszerint a jó egészség érdekében érdemes teát fogyasztani. Abban az időben a teát mint értékes gyógyszert tartották számon, és az íze valószínűleg nagyon keserű volt. Sokkal később vált a tea igazán ízletessé. Az Eisai által népszerűsített tea durva porrá vagy apró darabokká […]

Tovább olvasok