Uncategorized

Miért jobb a Matcha mint a hagyományos zöld teák?

A Matchán kívül az összes japán teáról (Gyokuro, Sencha, Genmaicha és Houjicha) elmondható, hogy a tea lehető legtöbb, előnyös alkotóelemeinek kinyeréséhez és elfogyasztásához háromszor le kell főzni a leveleket. Úgy tartják, hogy az értékes tápanyagok 30-40%-a vonódik ki a vízbe a tea háromszori lefőzése után.

A Matcha porrá őrlése révén, és mivel teljesen feloldjuk a vízben a lefőzésénél (elkészítésénél), ezért az egészséges tápanyagok 100%-át megisszuk anélkül, hogy kidobnánk a leveleket a végén, mint más teáknál. Ezen kívül a Matcha ivásával zsíroldható vitaminokat is elfogyasztunk (A-vitamin, E-vitamin, béta-karotin, stb.) amik lefőzésnél nem kerülnek a vízbe.

Egy csésze tea lefőzéséhez (Gyokuro, Sencha, Genmaicha és Houjicha) nagyjából 3-4g  tealevelet használunk. Egy csésze Matcha elkészítéséhez nagyjából 2g por elegendő. A Matcha sok teanint, tannint és koffeint tartalmaz, így a Matcha nem csupán egészséges, de ugyanakkor jó arra is, hogy fokozza az éberséget, illetve fejlessze a koncentrációt, ami segíti a mentális és a fizikai teljesítőképességet is.

A teanin egyfajta aminosav, ami segít ellazítani az elmét és a testet. Miután ellazult a teste és az elméje, a koffein segít koncentrációja fejlesztésében. Nagyjából 30-40 percre  van szükség a hatás kiváltására, ami egyénenként eltérően 1,5-2 órán keresztül tart.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük